A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Актуально

Як за допомогою ігор допомогти дітям вивільнити накопичену агресію: 10 вправ від МОЗ

Агресія – це різноманітна руйнівна поведінка, спрямована на інші живі та неживі об’єкти. Зазвичай за агресивною поведінкою людини стоять негативні емоції та незадоволені потреби, і, зокрема, невміння їм давати раду. Відтак розчарування, роздратування чи страх виходять назовні у вигляді агресії.

09:49 21.07.2023

Як батькам та дітям відновитися за літо

Завершення навчального року ставить перед батьками завдання – провести канікули з максимальною користю та допомогти дитині через відпочинок впоратися з наслідками впливу війни.

09:48 21.07.2023

Етикет: як змінилися правила поведінки у громадських місцях

LIGA.Life запитала експертів з етикету, як за понад рік повномасштабної війни змінилися загальноприйняті правила та норми поведінки у суспільстві. З публікації ви дізнаєтесь, які принципи залишилися незмінними, а які зазнали докорінних трансформацій. Далі про поведінку у публічному просторі, емпатію, повагу та етичне використання телефонів і ноутбуків у громадських місцях.

09:47 21.07.2023

Безпечні чати: правила спілкування, які має знати кожна дитина

Проаналізуйте, скільки часу ваші діти спілкуються онлайн? Ви здивуєтесь, але, можливо, вони чатяться онлайн навіть частіше, ніж говорять між собою наживо. Які правила спілкування має знати кожна дитина? Як уникнути булінгу та поскаржитися на неприйнятне повідомлення? Разом із командою Viber зібрали для батьків поради, як зробити спілкування у чатах безпечним.

09:44 21.07.2023

9 кроків до зниження рівня стресу і тривоги

Зараз багато хто перебуває в стресі й тривозі через поточну ситуацію. Як подолати стрес? Як віднайти ресурс, який зараз особливо потрібний? Поради склав кандидат біологічних наук Петро Чорноморець. Науковець уточнив: це стосується поточної ситуації поза фронтом і зонами обстрілу. Коли треба бігти, ховатися, захищатися в моменті, діють інші механізми. Надані поради доречні, поки люди завмерли в очікуванні або рухаються кудись, але без гострого стану.

09:41 21.07.2023

5 порад, як виховати самостійну дитину

У вихованні дітей перед батьками постає безліч питань і дилем. Дитина не зробила домашнє завдання: сварити чи допомогти? Що робити: дозволяти дітям усе чи, навпаки, контролювати кожен крок? Автори книжки Вільям Стіксрад та Нед Джонсон переконані: ані вседозволеність, ані тотальний контроль не є хорошим вибором. Далі коротко про погляд авторів на виховання самостійності в дитині.

09:39 21.07.2023

7 безкоштовних онлайн-курсів зі штучного інтелекту

Компанія Google на недавній конференції Google I/O 2023 показала, що робить ставку на штучний інтелект (ШІ), IBM призупиняє найм на усі посади, окрім пов’язаних зі ШІ, він навіть сам уже створює стартапи, здатні заробляти гроші. Цю нішу визнають перспективною, тож Ейша Заєр з AI Insider опублікувала лінки на безкоштовних курсів, які допоможуть зорієнтуватися у світі ШІ.

09:38 21.07.2023

Спілкування з дитиною: класичний та новий універсальний підхід до вирішення конфліктів у родині

Інформація, що міститься в даній статті від Childdevelop, допоможе перетворити конфлікти на позитивний досвід навчання. Тут наводяться два різних підходи до вирішення конфліктів між будь-якими двома або більшою кількістю осіб у сім'ї. Хоча більше уваги приділяється конфліктам між батьками й дітьми, ви можете застосовувати описані принципи під час конфліктів будь-якого роду.

09:37 21.07.2023

Кейс Безпеки

Одним із головних завдань закладу дошкільної освіти в умовах воєнного стану є організація роботи з питань охорони праці та безпеки життєдіяльності усіх учасників освітнього процесу.  З метою сприяння діяльності українських педагогів дошкілля фахівцями відділу дошкільної освіти українського інституту розвитку освіти розроблено Кейс Безпеки (https://bit.ly/3Xv9buL). В ньому зібрано необхідні матеріали для використання в роботі педагогічними працівниками:

09:34 21.07.2023

STEM у школі: як замінити застарілу програму освіти в Україні

Що саме мається на увазі під застарілою системою? Хтось каже про підхід до навчання, хтось про предмети, але найчастіше звертають увагу на нудне заучування речей, які просто неможливо застосувати у реальному житті. Для того, аби запровадити глобальні зміни, потрібні десятки років, але допомогти своїй школі можна вже сьогодні.

09:33 21.07.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано