A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 16.01.2021 09:38
Кількість переглядів: 108

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулися в українській освіті

Час використання гаджетів на уроці є обмеженим. Згідно з новим Санітарним регламентом, при використанні технічних засобів під час проведення уроку вчителі мають чергувати види навчальної діяльності та не перевищувати визначену тривалість роботи учнів з гаджетами.

Дистанційне навчання має проводитись онлайн і офлайн. У Міністерстві освіти зазначають, що при дистанційному режимі роботи вчителі мають забезпечувати синхронну та асинхронну взаємодію учнів під час уроку. Водночас тривалість навчальних занять має зберігатись.

МОН радить учителям слідкувати за зовнішнім виглядом. Відомством запропоновано п'ять правил для вчителів про те, як безпечно працювати під час дистанційного навчання. Зокрема, у відомстві порадили учителям слідкувати за зовнішнім виглядом під час проведення відеоуроків.

В Україні затверджені нові форми дипломів про вищу освіту. МОН затверджені нові форми диплома молодшого бакалавра, бакалавра та магістра. Окрім того, нові форми затверджені й для дипломів доктора філософії, доктора мистецтв та доктора наук. Нові форми застосовуватимуться з 1 січня.

Уряд досі не ухвалив постанову про підвищення зарплат. Кабмін досі не ухвалив постанову щодо встановлення посадових окладів працівників бюджетноі? сфери з 1 січня 2021 року. Зволікання з прийняттям постанови спричиняє невизначеність із виплатою авансу освітянам за січень.

ЗНО залишиться основним інструментом вступу, - Шкарлет. Міністр наголосив, що зовнішнє оцінювання залишиться основним інструментом неупередженого доступу до закладів вищої освіти. Цього року, зважаючи на епідемічну ситуацію, є кілька варіантів проведення ЗНО.

МОН розробило типову освітню програму для учнів 59 класів. Міністерством освіти розроблений проєкт Типової освітньої програми для 5-9 класів. Програма визначає вимоги до школярів, а також обсяг навчального навантаження та його розподіл між освітніми галузями.

Школи перевірять на якість дистанційного навчання. В Україні проведуть моніторинг діяльності шкіл щодо якості освіти під час дистанціи?ного навчання. Проведення моніторингу, зокрема в частині дистанціи?ного навчання, заплановано Державною службою якості освіти.

МОЗ не буде наполягати на продовженні локдауну. Міністерство охорони здоров'я не буде наполягати на продовженні жорсткого карантину. З 25 січня буде відновлена дія адаптивного карантину, що був застосований в Україні восени минулого року.

Фінський досвід є взірцем для шкільної реформи, - Шкарлет. За словами міністра освіти, фінський досвід є взірцем для шкільної реформи в Україні, з яким пов’язано багато елементів реформи НУШ. Він наголосив, що Фінляндія є ключовим партнером України в розвитку освітніх ініціатив.

ЗНО не повинне «змушувати» когось навчатися, – Вакуленко. Заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти наголошує, що функція ЗНО полягає в рейтингуванні учасників тестування для того, щоб найкращі мали можливість продовжити здобуття освіти у вишах.

У МОЗ виступили проти завчасного відкриття шкіл. Міністр охорони здоров’я заявив, що завчасний початок офлайн-навчання в 1-4 класах призведе до активного інфікування усіх учасників освітнього процесу безсимптомно хворими.

Джерело Освіта.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано