A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 01.02.2021 09:51
Кількість переглядів: 129

Більшість українських шкіл розпочали звичне навчання. Більшість українських шкіл у понеділок розпочали навчання в очній формі після закінчення локдауну. Лише у кількох областях місцева влада ухвалила рішення про запровадження змішаної форми навчання.

На пробне ЗНО зареєстровано 140 тисяч учасників. Кожен зареєстрований учасник через епідемічну ситуацію в країні зможе скласти тест з одного навчального предмета. Цього року пробне ЗНО відбудеться 10 квітня. Результати тестування стануть відомими 16 квітня.

Стартував проєкт «Електронні сервіси для вступників». Державне підприємство «Інфоресурс» за інформаційної підтримки Освіта.ua розпочало публікацію серії відеороликів про електронні сервіси для цьогорічних вступників до закладів вищої освіти.

Нехтування правилами може призвести до закриття шкіл, – Ляшко. За словами головного санітарного лікаря, нехтування протиепідемічними заходами може знову призвести до заборони відвідування шкіл, зокрема, через перевищення рівня захворюваності на грип.

Суд зобов’язав МОН переглянути підручники з історії. Київський Окружний адміністративний суд зобов`язав Міністерство освіти забезпечити перегляд шкільних підручників з історії України, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках і висвітлювали події Революції Гідності.

Мінфін: 4 тисячі шкільних класів утримуються надлишково. За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, 1,5 млрд грн бюджетних коштів минулого року були використані неефективно. Ідеться, зокрема, про мережу малокомплектних шкіл.

Рада зробила крок до закону про вибори ректорів. Парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, яким передбачено проведення другого туру виборів керівника вишу, якщо жоден із кандидатів не набрав понад 50% голосів у першому турі виборів.

Статус опорної школи визначатимуть на конкурсі. Урядом внесені зміни до Положення про освітній округ і опорний заклад освіти. Відтепер статус опорної школи буде визначатись засновниками закладів за результатами конкурсів, проведених відповідно до затверджених ними умов.

Учнів не зможуть залучати до прибирання класів. Новий санітарний регламент, що набув чинності у січні 2021 року, не передбачає залучення школярів для миття підлоги та вікон, а також використання ними мийних та дезінфікувальних засобів.

Світовий банк планує інвестувати в українську освіту. Світовий банк має намір запустити інвестиційний проєкт, метою якого є створення умов для підвищення ефективності, якості та прозорості вищої освіти в Україні.

МОН: всі 9-класники зможуть перейти у старшу школу. Міністр освіти спростував чутки про те, що не всі учні 9-х класів зможуть продовжити навчання в школі. Він запевнив, що кожна дитина, яка виявить бажання навчатися в 10-11 класах, матиме таку змогу.

250 найкращих випускників отримуватимуть по 120 тисяч грн. Найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання щомісяця впродовж року отримуватимуть президентську стипендію в розмірі 10 тисяч грн. Відповідний указ підписаний Володимиром Зеленським.

Освітяни отримають вакцину від COVID-19 у вересні. Відповідно до календарного плану безкоштовної вакцинації, що оприлюднений Кабінетом Міністрів, працівники освітньої сфери зможуть отримати можливість безкоштовної вакцинації від COVID-19 у вересні-жовтні 2021 року.

Джерело Освіта.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано