A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 08.02.2021 11:26
Кількість переглядів: 134

Старша школа стане трирічною в 2027 році. За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, Міністерство освіти планує завершити низку трансформацій до 2027 року, після чого старша школа стане профільною і трирічною.

На ЗНО 2021 року очікують понад 380 тисяч учасників. За оцінками Українського центру оцінювання якості освіти, очікувана кількість учасників зовнішнього незалежного оцінювання у 2021 році становить понад 380 тисяч осіб.

До сервісу е-журналів підключилися 134 школи. У Міністерстві освіти зазначають, що запуск електронних журналів та щоденників є першим кроком на шляху становлення системи національних електронних сервісів, і не лише для шкіл.

МОЗ: школи мають отримати ліцензію на медичну практику. Міністерство охорони здоров'я пропонує школам отримати ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики. Для отримання ліцензії школа має подати відповідну заяву до органу ліцензування.

Стартувало опитування щодо організації дистанційної освіти. В Україні стартувало анонімне онлайн-опитування з питань організації дистанційного навчання, метою якого є пошук шляхів поліпшення якості навчання. Участь в опитуванні можуть узяти всі учасники освітнього процесу.

В Україні проведуть моніторинг якості початкової освіти. Участь у моніторингу візьмуть 9 тисяч четвертокласників із 365 закладів освіти. Очікується, що результати дослідження дозволять визначити стан сформованості читацької та математичної компетентностей дітей.

Реформа НУШ є одним із пріоритетів МОН, – Шкарлет. За словами міністра, з-поміж завдань, над якими триває робота – продовження реформи на рівні базової середньої освіти, розбудова старшої профільної школи та забезпечення профорієнтації учнів.

В Україні ще на три місяці продовжать карантин. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів продовжить дію карантину до 30 квітня. За його словами, в квітні буде визначено майбутню стратегію щодо подолання пандемії.

Виші можуть отримати право розпоряджатися коштами. Міністр освіти Сергій Шкарлет заявив, що метою освітнього відомства є створення моделі автономного закладу вищої освіти, який матиме повне право розпоряджатися своїми коштами.

У Раді пропонують звільнити випускників від ДПА. У парламенті зареєстрований законопроєкт, яким пропонується надати учням, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти, право вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання.

Найбільше студентів вчиться на юристів і педагогів. У Національному агентстві із забезпечення якості вищої освіти повідомили, що найпопулярнішими спеціальностями серед здобувачів вищої освіти в Україні є «Право», «Середня освіта» та «Медицина».

В Україні відбудеться пілотний етап дослідження PISA-2022. Очікується, що апробувати процедуру тестування будуть три тисячі учнів 2005 року народження. Учасники пройдуть тестування з читання, математики й природничих наук, а також візьмуть участь в анкетуванні.

Випускникам радять реєструватися для участі в ЗНО. Український центр оцінювання якості освіти рекомендує випускникам реєструватися для участі в ЗНО, свідомо обираючи перелік предметів, а також мету складання кожного з цих навчальних предметів.

 

Джерело Освіта.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано