A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, Державний стандарт базової середньої освіти та розпочато впровадження реформи шкільного харчування – підсумки роботи Уряду

Дата: 16.03.2021 14:01
Кількість переглядів: 133

Рік тому, в березні 2020 року, було сформовано новий склад Уряду під керівництвом Дениса Шмигаля. Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів про основні досягнення МОН за цей період.

«Перед нами постали надзвичайно серйозні соціальні та суспільні виклики, пов’язані з пандемією. Спільними зусиллями державної влади, органів місцевого самоврядування, освітян і науковців нам вдається долати труднощі, забезпечувати стабільне функціонування системи освіти та її неперервний розвиток», – зазначив Сергій Шкарлет.

Зокрема, у вересні 2020 року затверджено Державний стандарт базової середньої освіти, на основі якого розроблено Типову освітню програму для 5-9 класів, та розпочато розроблення модельних навчальних програм. 

Також Урядом у серпні 2020 року схвалено Концепцію розвитку STEM-освіти, реалізація якої передбачена до 2027 року.

У січні 2021 року Міністерством спільно з науковцями та педагогами розроблено й затверджено нову редакцію Базового компонента дошкільної освіти, який є державним стандартом дошкільної освіти.

За ініціативи та під патронатом Першої леді України сьогодні активно впроваджується реформа шкільного харчування, яка знайшла свою підтримку в суспільстві. За дорученням Президента України розроблено та презентовано План модернізації професійної (професійно-технічної освіти), який лежить в основі Стратегії розвитку системи профосвіти.

Відповідно, одним із ключових завдань у 2021 році у сфері професійної (професійно-технічної освіти) є затвердження Стратегії  розвитку професійної (професійно-технічної) освіти на період до 2023 року.

У 2020 році за квотою-2 мали право вступати не тільки діти з тимчасово окупованого Криму та м. Севастополя, а й діти з тимчасово окупованого Донбасу та лінії зіткнення.

З 2020 року вперше запрацювала окрема Урядова гаряча лінія (0-800-504-425) для вступників з тимчасово окупованих територій. 

МОН спільно з Мінцифри, УІРО та ГС «Освіторія» розробили та презентували 11 грудня 2020 року національну електронну платформу «Всеукраїнська школа онлайн», яка функціонує як застосунок для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів. 

«Як бачимо, низка  важливих питань ще потребує розв’язання за нашої спільної активної участі у створенні освіченого та інноваційного суспільства. Лише спільними зусиллями ми зможемо досягти мети», – підкреслив очільник МОН.

Насамкінець Міністр висловив подяку кожному за підтримку та віру в ті зміни на краще, що відбуваються в Україні.

За матеріалами сайту МОН


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано