A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 22.03.2021 10:10
Кількість переглядів: 95

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулися в українській освіті

Мін’юст оскаржив скасування нового правопису. За словами заступниці міністра юстиції Валерії Коломієць, у Міністерстві юстиції вважають незаконним відповідне рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, що було ухвалено 28 січня цього року.

У Раді планують зробити університети незалежними. Голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що вже в 2021 році український парламент готує важливі зміни для закладів вищої освіти в частині фінансової незалежності.

МОН радить за потреби продовжити канікули в школах. Освітнє відомство, після консультацій з МОЗ та головним санітарним лікарем, рекомендує за необхідності продовжити канікули в школах через черговий сплеск поширення коронавірусу в Україні.

Закладам освіти пропонують переходити на дистанційне навчання. Міністерство освіти пропонує переводити на дистанційне навчання учнів 5-11 класів, учнів закладів професійної освіти та студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Дистанційне навчання знизило якість освіти, – опитування. В Українському інституті майбутнього, спираючись на дані опитування українців зазначають, що запровадження дистанційних інструментів і методів навчання знизило якість середньої освіти.

Шмигаль назвав умови впровадження нового локдауну. Кабінет Міністрів буде змушений запровадити черговий локдаун на території всієї країни у разі, якщо «червоний» рівень епідемічної небезпеки буде запроваджено в переважній більшості областей.

Скільки балів потрібно для вступу на бюджетну форму навчання. На сайті «Вступ.ОСВІТА.UA» розміщено статистичні дані вступної кампанії 2020 року для всіх закладів вищої освіти. Абітурієнти можуть оцінити власні шанси вступу на ту чи іншу спеціальність у обраному виші.

Усі тести ЗНО відбудуться за графіком. В Українському центрі оцінювання якості освіти запевнили цьогорічних учасників ЗНО та їхніх батьків, що всі тестування в межах основної сесії ЗНО-2021 пройдуть відповідно до раніше затвердженого графіка.

Учнів 4-х та 9-х класів звільнено від шкільних іспитів. Міністерство освіти звільнило від проходження державної підсумкової атестації учнів, які цього року завершують здобуття початкової (4 клас) та базової загальної середньої (9 клас) освіти.

Учитель отримав можливість імпровізувати, – міністр освіти. За словами Сергія Шкарлета, нове освітнє законодавство дає вчителям свободу дій обирати навчальні матеріали, імпровізувати та експериментувати. Будь-який учитель може доповнювати типові освітні програми або створювати свої.

МОН затверджені переліки підручників для 4-го класу. Міністерством освіти затверджено перелік підручників для 4 класу, що видаватимуться за кошти державного бюджету. До переліку включено понад 70 назв підручників, які можуть бути видані за державний кошт в 2021 році.

Омбудсмен: нова освітня програма перевантажує учнів. Освітній омбудсмен Сергій Горбачов розкритикував норми нової типової освітньої програми для 5–9 класів. За його словами, нова програма зберегла значне навантаження на учнів, через що школярі мають по 7-8 уроків на день.

Шкарлет: ДПА скасували, щоб поставити дітей у рівні умови. За словами міністра освіти, рішення про скасування державної підсумкової атестації учнів 4-х та 9-х класів ухвалено з метою досягнення рівних умов для всіх школярів країни.

Джерело Освіта.ua
19.03.2021

 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано