A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 26.04.2021 09:08
Кількість переглядів: 131

До системи електронних журналів долучилось лише 270 шкіл. До системи е-журналів поки долучилась незначна кількість закладів освіти. Водночас Міносвіти планує подальший розвиток і розширення можливостей сервісу, зокрема, й для закладів професійної та вищої освіти.

МОН: школи самі вирішать, коли завершити навчальний рік. Рішення про терміни завершення навчального року українські школи ухвалюватимуть самостійно, враховуючи обов'язкове використання 175 навчальних днів впродовж року.

Мережа вишів в Україні є неефективною, World Bank. У Світовому банку зазначають, що мережа державних закладів вищої освіти в умовах скорочення населення є неефективною і створює проблеми, як для її фінансової стійкості, так і для якості послуг.

МОЗ не планує посилювати карантин на свята. Міністерство охорони здоров'я не планує запроваджувати посилені карантинні обмеження на Великодні свята на початку травня. Наразі в Україні відбувається стабілізація рівня захворюваності на COVID-19.

Уряд продовжив карантин до 30 червня. Кабінет Міністрів продовжив режим надзвичайної ситуації, а також карантину. За словами прем'єр-міністра, цей режим у першу чергу стосується органів державної влади та їх постійної готовності щодо протидії пандемії.

Держава витратить 1 млрд на ноутбуки для вчителів. Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування коштів для придбання ноутбуків для педагогічних працівників шкіл, які беруть участь в організації дистанційного навчання.

Україна витратить 130 млн на реінтеграцію молоді з ТОТ. Очікується, що реалізація урядової програми сприятиме розв'язанню проблеми реінтеграції та дозволить створити умови для мотивації молоді з окупованих територій переїхати до інших українських регіонів.

Україна планує збільшити експорт освітніх послуг. В Міносвіти заявили про готовність запровадити прозорий механізм набору іноземних студентів для здобуття освіти в Україні. За словами міністра освіти, експорт освітніх послуг є важливим для залучення інвестицій в економіку.

В Україні вивчать стан фізкультури у школах. В Україні стартувало опитування учителів фізкультури, директорів шкіл та батьків щодо вивчення стану викладання фізичної культури. Планується, що опитування надасть можливість сформувати план розвитку фізвиховання у школах.

Оприлюднені завдання і відповіді тестів пробного ЗНО. Освіта.ua пропонує майбутнім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання ознайомитись із завданнями пробного тестування 2021 року з усіх навчальних предметів та правильними відповідями на них.

Будівлі ліквідованих шкіл дозволять здавати в оренду. Парламентський Комітет з питань освіти рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроєкт, що дозволить місцевій владі вільно використовувати майно ліквідованих закладів середньої освіти для потреб місцевої громади.

За матеріалами сайту

Освіта.ua
23.04.2021

 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано