A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 07.06.2021 10:07
Кількість переглядів: 123

  В Україні триває основна сесія зовнішнього оцінювання. Цього тижня відбулось тестування учасників з української мови і літератури та історії України. Наступного тижня відбудеться ЗНО з фізики та біології. Оголошення результатів тестування відбудеться у другій половині червня.

В Україні відкриють Президентський університет. В Україні буде створений Президентський університет, який має забезпечити підготовку фахівців для стратегічних галузей держави. Планується, що університет стане інноваційним освітнім та науковим центром.

Середня зарплата в освіті у квітні склала 10 859 грн. За даними Державної служби статистики, середня заробітна плата штатних працівників освітньої сфери в квітні цього року складала 80% від середнього рівня по економіці і досягла показника в 10 859 грн.

На вакцинацію зареєструвалася третина освітян. За інформацією міністра освіти, на участь у вакцинації від COVID-19 зареєстровано 32% працівників сфери. Наразі в Україні провакциновано 82 тисячі освітян, з них 28 тисяч залучені до проведення зовнішнього оцінювання.

У МОН планують створити єдину освітню екосистему. У відомстві заявляють, що стратегія цифрової трансформації полягає у створенні єдиної освітньої екосистеми, яка дозволить учням і вчителям розвиватись, опановувати цифрові компетентності й мати доступ до цифрового контенту.

Вакцинація може стати умовою для допуску вчителя до професії. Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет не виключив можливості того, що вакцинація педагогічних працівників у майбутньому може стати однією з умов для допуску до професії.

В освітній процес занурені 65% населення України, – Шкарлет. За словами міністра освіти, група стейкхолдерів освітньої та наукової політики в Україні є надзвичайно масштабною. Він наголосив на готовності концентрувати всю роботу з усіма зацікавленими групами.

У регіони розпочали доставку вакцини Pfizer для освітян. До областей розпочали  доставку вакцини для вакцинації працівників освіти. Загальна кількість вакцин складає 378 тисяч доз, завдяки чому 189 тисяч освітян зможуть отримати щеплення 1-ю та 2-ю дозою вакцини.

Результати аудитів шкіл показали позитивні тенденції. За словами голови Державної служби якості освіти, результати проведених інституційних аудитів впродовж 2020-2021 років свідчать про позитивні тенденції у діяльності шкіл в основних напрямах роботи.

Рада планує посилити вимоги до якості підручників. Парламент ухвалив за основу проєкт закону щодо методичного забезпечення освіти та якості навчальної літератури. Метою законопроєкту є встановлення чітких вимог до якості літератури, що використовується у школах.

КМУ затвердив механізм визнання кваліфікацій, здобутих за кордоном. Очікується, що урядове рішення створить сприятливі умови для повернення та працевлаштування українських мігрантів. Також норми документа допомагатимуть іноземцям офіційно працевлаштовуватись в Україні.

У МОН не вважають поганими результати дистанційного навчання. У відомстві, посилаючись на дослідження Державної служби якості освіти зазначають, що результати дистанційного навчання є не такими поганими – більшість школярів та батьків задоволені результатами навчання.

 

За матеріалами сайту Освіта.ua
04.06.2021

 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано