A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 22.11.2021 08:58
Кількість переглядів: 100

  Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулися в українській освіті

Іноземні студенти щороку витрачають в Україні 15 млрд грн. Кожен іноземний студент, здобуваючи вищу освіту в Україні, щороку витрачає від 6 до 8 тисяч доларів. Загалом іноземні студенти щороку витрачають на власні потреби понад 570 млн доларів.

У школах проводитимуть гендерні аудити. Метою проведення гендерного аудиту є оцінювання стану забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, виявлення існуючих проблем, а також визначення шляхів скорочення нерівності жінок і чоловіків.

Київські школярі повертаються за парти. Столична влада ухвалила рішення про відновлення звичайного освітнього процесу в київських школах. З 22 листопада навчання буде відновлено в початковій, базовій та старший школі.

МОЗ поширить вимогу про вакцинацію на «жовту» зону. Міністерство охорони здоров'я має намір поширити вимогу щодо наявності повного курсу щеплення проти COVID-19 для «жовтої» зони епідемічної небезпеки.

55% українців підтримують обов’язкову вакцинацію освітян. Результати соціологічних опитувань свідчать про те, що більшість українців підтримує обов’язкову вакцинацію представників певних сфер, зокрема, вчителів, медиків та державних службовців.

В Україні стартує пілотний проект «Вихователь безпеки». Метою проекту є створення безпекового середовища для школярів і вчителів. Також проектом передбачено вдосконалення комунікації поліції, рятувальників, шкіл, громади, батьківського та учнівського врядування.

Уряд відновив процедуру позбавлення наукових ступенів. Кабінетом Міністрів затверджений Порядок присудження та позбавлення наукового ступеня доктора наук. Очікується, що документ сприятиме врегулюванню питання присудження та позбавлення наукових ступенів.

Виші публічно звітуватимуть про ефективність ректорів. Парламент ухвалив закон щодо оприлюднення досягнення показників діяльності закладів вищої освіти. Відтепер показники діяльності, досягнення яких має забезпечити ректор, публікуватимуться на сайті вишу.

МОН анонсує повернення 11 тисяч шкіл до очного навчання. 22 листопада учні мають повернутися за парти після дистанційного навчання. За словами міністра освіти, повернення дітей до шкіл стало можливим завдяки успішній вакцинальній кампанії серед учителів.

До шкіл доставлено 14 тисяч ноутбуків для вчителів. Школи восьми областей почали отримувати ноутбуки для вчителів. Комп’ютери постачаються у межах проекту «Ноутбук кожному вчителю», що реалізується Міносвіти та Міністерством цифрової трансформації.

В Україні від роботи відсторонено 3 415 вчителів. За інформацією Міністерства освіти, жодного щеплення проти коронавірусу наразі не отримали 67 тисяч працівників закладів освіти усіх ланок, що складає 5,7% від загальної кількості працівників.

Учні не є основними поширювачами вірусу, – Радуцький. Голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, коментуючи рекомендацію МОН щодо завершення дистанційного навчання, заявив, що школярі не є основними розповсюджувачами вірусу.

Освітяни мають проходити медогляди за рахунок роботодавця. Міністр охорони здоров’я наголошує, що медичні огляди педагогічних працівників мають проводитись за рахунок роботодавця. Окрім того, для медоглядів освітян має виділятись окремий час.

 

Освіта.ua
19.11.2021

 

« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано