A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Діяльність Центру соціально-психологічної допомоги дітям та їх батькам

Дата: 09.05.2022 15:01
Кількість переглядів: 89

В умовах війни діти особливо вразливі, вони можуть розуміти, що відбувається, та ще зовсім не мають досвіду, щоб впоратися зі своїми почуттями та емоціями. Саме з метою допомоги дітям від початку введення воєнного стану відділом освіти був створений Центр соціально-психологічної допомоги дітям та їх батькам на базі Сквирського центру дитячої та юнацької творчості та Сквирського інклюзивно-ресурсного центру.

З перших днів війни Центр надає першу психологічну допомогу при шокових та кризових станах для дітей та дорослих; здійснює психологічний супровід дітей в період військового конфлікту; проводить роботу для подолання наслідків психологічної травми в дитини у період введення військового стану.

            Основними напрямами допомоги є:

  • психологічна підтримка дітей;
  • допомога батькам щодо особливостей спілкування з дитиною в надзвичайних ситуаціях;
  • заняття з дітьми для зняття напруги, аутогенні тренування;
  • ігри, майстерки, релаксаційні заняття з дітьми для зняття психологічного напруження;
  • арт-терапевтичні вправи для дорослих та дітей.

Щоденно, крім неділі, на базі Центру дитячої та юнацької творчості з дітьми та їх батьками працює психолог та, за потреби, керівники гуртків, які проводять з дітьми цікаві майстер-класи.

Два рази на тиждень з дітьми з внутрішньо переміщених родин на базі ДНЗ «Сквирське ВПУ» проводять розвиткові заняття та вправи для подолання стресу і зняття напруження вихователі Сквирських закладів дошкільної освіти. А також щосереди з внутрішньо переміщеними сім’ями працює практичний психолог Сквирського ЗДО №1 Світлана Левчук.

Сквирським інклюзивно-ресурсним центром надаються освітні послуги діткам як із Сквирщини, так і тим, які тимчасово проживають на території нашої громади. Послуги надаються у змішаному форматі: і дистанційно, і офлайн.

Наше з вами завдання – дати дітям відчуття безпеки. Діти не обов’язково отримають психологічні травми, коли зіткнуться з випробуваннями під час війни. Але те, як вони розвиватимуться після цих подій, залежатиме від нашої підтримки. Зараз, як ніколи, важливо підтримувати та заспокоювати один одного, допомагати та піклуватися про кожного.

Тримаймося разом та наближаємо нашу з вами перемогу!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано