A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті: головні події

Дата: 15.02.2021 09:51
Кількість переглядів: 147

ДПА з іноземної мови: особливості проведення. Міністерством освіти і науки розроблені методичні рекомендації щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у школах цього навчального року.

Місцеві ради отримають право створювати ліцеї. Міністерство освіти спільно з профільним Комітетом Верховної Ради планують на законодавчому рівні розширити повноваження засновників закладів освіти при створенні мережі академічних ліцеїв.

МОН розпочинає пілотування НУШ в 5-му класі. Цього року Міністерство освіти і науки розпочне пілотування реформи «Нова українська школа» на рівні базової середньої освіти.

Україна опанувала дистанційну освіту не гірше інших, - міністр. Сергій Шкарлет наголошує, що Україна опанувала дистанційну форму освіти не гірше, ніж інші країни. За його словами, МОН щоденно працює над впровадженням платформ для навчання та різних онлайн-застосунків.

Виші отримали 241 млн від депозитів, - Мінфін. Загалом в 2020 році на депозитних рахунках у державних банках закладами вищої освіти було розміщено 3 млрд 778 млн грн тимчасово вільних бюджетних коштів, що були отримані за надання платних послуг.

МОН занепокоєне закриттям позашкільних закладів. У відомстві зазначають, що реформа децентралізації розширила функції територіальних громад, проте органи місцевого самоврядування почали ліквідовувати передані їм заклади позашкільної освіти або призупиняти їхню діяльність.

Викрито шахрайську схему складання іспиту «КРОК». За інформацією Офісу Генерального прокурора, колишній ректор одного з медичних вишів організував схему складання іспиту, маючи широке коло знайомств в Мінохорониздоров'я та державній організації «Центр тестування».

Школи мають набирати дітей в 10-ті класи, - міністр. Сергій Шкарлет наголошує, що учні, які зараз завершують навчання в 9-му класі, мають право продовжити навчання в старшій школі. МОН поки не отримало жодної скарги щодо обмеження прав дітей на навчання в 10 класі.

Цього року запустять моніторинг працевлаштування випускників. За словами міністра освіти, спочатку система відображатиме лише дані про працевлаштування, але згодом з'явиться можливість отримувати дані про працевлаштування випускників за фахом.

Шкарлет: держава не зможе фінансувати таку кількість вишів. Міністр освіти повідомив, що скорочення кількості студентів у деяких регіонах викликає скорочення кількості викладачів, і відповідно, зменшення державного фінансування.

Предмет «християнська етика» не стане обов’язковим, — МОН. Відомство не пропонує зробити обов’язковим предмет «Християнська етика». Про це сказав міністр освіти, коментуючи передбачення викладання курсів морального спрямування в 5-6 класах проєктом Типової освітньої програми.

МОН просить перевести школи на дистанційне навчання. Відповідна рекомендація надана керівникам обласних департаментів освіти та директорам шкіл через складні погодні умови та прогнозоване зниження температури повітря на початку тижня.

За матеріалами сайту Освіта.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано