A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Онлайн-курс «Як справлятися зі змінами в житті: соціально-емоційне навчання через гру» – у вільному доступі

Дата: 18.05.2021 09:14
Кількість переглядів: 194

   Адаптуватись до нової реальності в часи пандемії COVID-19 дорослим і дітям, навчитись на практиці застосовувати методи навчання через гру і долати стрес допоможе онлайн-курс «Як справлятися зі змінами в житті: соціально-емоційне навчання через гру». Курс розміщено на платформі Future Learn у вільному доступі українською мовою. Це стало можливим завдяки співпраці між Міністерством освіти і науки України та благодійним фондом The LEGO Foundation.

Пандемія COVID-19 вплинула на життя дітей у різних куточках світу: діти повинні адаптуватися до закриття школи, соціального дистанціювання, відновлення освітнього процесу та змін у ньому, ймовірності закриття більшої кількості шкіл у майбутньому. Це впливає не лише на академічні результати навчання дітей, а також і на психічне здоров’я та соціально-емоційне благополуччя, що є основою здатності навчатися.

Мета курсу «Як справлятися зі змінами в житті: соціально-емоційне навчання через гру» – підтримка дорослих і дітей у часи нової реальності, а також демонстрація ідеї гри як рушійної сили розвитку соціальних та емоційних навичок. До створення курсу була залучена не тільки наукова спільнота The LEGO Foundation, а й партнери з Кембриджського університету, Гарвардської школи вищої освіти, Університету Нотр-Дам та The MHPSS Collaborative, які поділилися своїми думками і знаннями щодо особливостей розвитку дитини та її соціально-емоційного благополуччя. 

Під час курсу слухачі: 

  • будуть досліджувати реальні виклики, з якими стикаються діти; 
  • дізнаються більше про навчання через гру та дієві стратегії управління стресом;
  • розглянуть потенційні довготривалі наслідки криз на соціальний, емоційний та когнітивний розвиток дитини.

Курс буде корисним педагогам, батькам і всім дорослим, які взаємодіють з дітьми. Наприкінці курсу всі учасники, які його пройшли, отримують сертифікат.

Переглянути коротке відео про курс можна за цим посиланням, а зареєструватися для участі – тут. Щопонеділка відкриватиметься доступ до одного з дев'яти модулів. Курс пропонує власний темп у навчанні, можливість обрати один окремий модуль курсу або навіть окремі його теми, які відповідають потребам слухачів. 

Міністерство освіти і науки України співпрацює з The LEGO Foundation у межах Меморандуму про взаєморозуміння, метою якого є упровадження ігрових та діяльнісних методів навчання в освітній процес закладів дошкільної, загальної середньої та вищої освіти. 

Опубліковано 17 травня 2021 року о 16:42 Джерело сайт МОН


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано