A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Підсумки тижня в освіті

Дата: 06.09.2021 10:23
Кількість переглядів: 94

Пропонуємо перелік найбільш значних подій тижня, що відбулися в українській освіті

Зарплата освітян знову є меншою за середню в економіці. Показник заробітної плати штатних працівників в освітній сфері є меншим за середній рівень заробітних плат в економіці на 17%. Середня зарплата в освітній сфері у липні цього року склала 11 895 грн.

Учителям рекомендовано проводити уроки у щитках. Міністерством охорони здоров'я затверджені нові протиепідемічні заходи у закладах освіти. Педагогічним працівникам під час проведення уроків рекомендовано використовувати захисні щитки.

Щеплених освітян замало, – Центр громадського здоров'я. В установі зазначають, що наразі щеплених освітян в Україні замало, щоби провести навчальний рік у звичайних та безпечних умовах при новому спалаху коронавірусної хвороби.

Профтехи продовжать прийом вступників до жовтня. Заклади професійної освіти зможуть продовжити прийом документів від вступників на бюджетні місця до 1 жовтня. У МОН зазначають, що відомство щороку дозволяє проводити донабір вступників, які бажають вступити на кваліфікованого робітника.

МОЗ не планує примусової вакцинації вчителів. У Міністерстві охорони здоров'я наполягають, що вакцинація педагогічних працівників від коронавірусу в Україні є добровільною і безоплатною. Наразі МОЗ проводить лише просвітницьку роботу серед працівників освіти.

МОН планує відновити мережу студентських гуртожитків. Міністерством освіти розроблений проєкт Державної програми відновлення та розбудови студентських гуртожитків, метою якої є забезпечення студентів місцями в гуртожитках та покращення умов їх проживання.

Міністр освіти закликав освітян не зволікати з вакцинацією. Сергій Шкарлет закликав освітян, які планують, але ще не встигли, не зволікати з вакцинацією. Він наголосив, що вимога про наявність у колективі 80% провакцинованих співробітників є обґрунтованою і реальною.

Студентам закладів освіти у 2022 році підвищать стипендії. Академічні стипендії студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти будуть підвищені у понад ніж 1,5 рази з січня 2022 року. Окрім того, стипендії учнів професійної освіти будуть підвищені у 2,5 рази.

ЮНІСЕФ наполягає на прискоренні вакцинації вчителів та батьків. У Дитячому фонді ООН, звертаючись до Кабінету Міністрів та місцевих громад, висловили переконання, що прискорення вакцинації освітян та батьків має вирішальне значення для того, щоб школи залишалися відкритими.

МОН планує популяризувати професійну освіту. У новому навчальному році з метою підвищення престижу професійної освіти Міністерство освіти і науки запустить кілька комунікаційних кампаній для різних цільових аудиторій.

Десять українських університетів включено до World University Rankings. Десять українських закладів вищої освіти включено до рейтингу кращих університетів світу. Цього року рейтинг включає в себе понад 1600 університетів з 99 країн і територій.

Мінфін: в освітній галузі кошти повинні працювати на освіту. У Міністерстві фінансів наголошують на необхідності підвищення ефективності використання коштів в сфері освіти. У 2022 році держава планує виділити на освіту близько 7,2% ВВП.

За матеріалами сайту Освіта.ua 03.09.2021

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано