A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Обласний майстер-клас з теми «Формування у дошкільників нових моделей поведінки, стилю життя відповідно до парціальної програми «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку»

Дата: 28.12.2022 18:45
Кількість переглядів: 114

28 грудня  в режимі онлайн відбулося перше заняття обласного майстер-класу Луценко Ольги Анатоліївни, директора, Чернеги Наталії Сергіївни, Бусол Лесі Петрівни, вихователів Сквирського ЗДО (ясел-садка) комбінованого типу № 1 «Світанок» з теми «Формування у дошкільників нових моделей поведінки, стилю життя відповідно до парціальної програми «Дошкільнятам- освіта для сталого розвитку».

Презентуючи досвід роботи закладу дошкільної освіти, Ольга Анатоліївна Луценко зазначила, що реалізація ідей освіти для сталого розвитку передбачає засвоєння дітьми, а через дітей їхніми батьками та самими педагогами надзвичайно важливих навичок екологічно-, економічно- й соціально доцільної поведінки.

Тетяна Михайлівна Коржкоординатор майстер-класу, методист відділу дошкільної освіти КНЗ КОР «Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів», висвітлила питання змісту освітньої діяльності обласного майстер-класу; звернула увагу учасників заняття на важливість формування у дошкільників мотивації до дій та моделей поведінки, орієнтованих на сталий розвиток.

Теоретичні та методичні засади парціальної програми «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку» розкрила Наталія Сергіївна Чернега, наголосивши на важливості цілеспрямованої роботи педагогічних працівників та батьків, яка дає змогу збудити стійку зацікавленість дитини питаннями дбайливого ставленням до довкілля, закласти основи її поведінки, орієнтованої на сталий розвиток.

Леся Петрівна Бусол ознайомила слухачів зі структурою та складовими  тематичного дня. Особливий інтерес та активне обговорення в учасників заходу викликав перегляд заняття «Вживання рослинної їжі» (середній дошкільний вік), яке провела Леся Петрівна.

Учасники майстер-класу отримали домашнє завдання, подякували керівникам майстер-класу за організацію заходу і  виявили  бажання продовжувати освітню співпрацю з метою професійного розвитку.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано