A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Найповніший дайджест НУШ: програми, оцінювання, журнал, компетентнісно орієнтовані завдання

Дата: 10.01.2023 20:36
Кількість переглядів: 48

Попри війну реформа НУШ розвивається та набирає обертів, тож ця добірка стане в пригоді кожному вчителю-практику. Програми НУШ: які є види та як з ними працювати? Оцінювання НУШ: види, шкала, критерії — як зробити цей процес простим і зрозумілим? Якими лайфхаками слід скористатися для заповнення журналу в 5-х класах НУШ? Що таке компетентнісно орієнтоване завдання та як його створити? Які вправи допоможуть школярам розвинути критичне мислення, аби діти вмить розпізнавали фейки та маніпуляції?

Оцінювання за НУШ: що змінилося та як допомогти вчителю?

Чи не найпопулярніший запит серед освітян — оцінювання за НУШ. Адже Нова українська школа передбачає цілком новий підхід до процесу. Які види оцінювання навчальних досягнень учнів є в базовій середній освіті? Що підлягає оцінюванню та як часто потрібно його здійснювати? Чим свідоцтво навчальних досягнень відрізняється від табеля навчальних досягнень попередніх років? Усе про оцінювання за НУШ — у статті.

 


Читати далі

 


Заповнюємо класний журнал у 5-х класах НУШ

Як вчителю правильно та коректно виставляти підсумкові та семестрові оцінки і заповнювати класні журнали за вимогами НУШ? Розберемося разом і пропонуємо короткий огляд основних положень, які допоможуть упорядкувати сторінки класного журналу освітянам, які почали працювати в 5-х класах за новим Державним стандартом базової середньої освіти НУШ. Які загальні правила виставлення тематичної та семестрової оцінки? Як виставляти річну оцінку? Які треба знати особливості виставлення оцінок в різних освітніх галузях?

 


Читати далі

 


Що таке критичне мислення та як його розвивати: чекліст + корисні вправи

«Ми маємо навчитися мислити критично й навчити цього наших дітей», — кажуть світові освітні експерти. Тож не дивно, що розвиток критичного мислення — один з найголовніших фокусів НУШ. Але чи замислювалися ви над тим, що ж таке насправді це розпіарене критичне мислення? Чи можливо його розвинути і як зробити це на уроках? Тут знайдете всі відповіді, а ще — корисний чекліст, за яким ви перевірите свої навчальні практики. Бонус: практичні вправи для критичного мислення на кожному уроці. 

 


Читати далі

 


Усе про компетентнісно орієнтоване завдання: як його створити?

Компетентнісно орієнтовані завдання спрямовані на формування чи перевірку сформованості компетентностей. Але що ж їх якісно вирізняє з-поміж інших? Яка обов’язкова конструкція та складові компетентнісно орієнтованих завдань? Та, зрештою, який зв’язок між знаннями й компетентнісно орієнтованими завданнями? Експерт курсу «НУШ: Базова середня освіта» Руслан Шаламов усе пояснює.

 


Читати далі

 


Програми НУШ: які вони є та як учителю з ними працювати?

Попри війну НУШ здійснила перехід із початкової школи в базову. Важливою передумовою підтримки реформи НУШ є розроблення і впровадження програм для цього освітнього рівня. Що це за програми? Хто їх має створювати та втілювати? Як вони допомагають реалізовувати вимоги Державного стандарту базової середньої освіти? Пояснює експертка УЦОЯО Юлія Романенко.

 


Читати далі

Джерело : Освіторія


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано