A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Освітня студія «Поради та рекомендації до впровадження нового Держстандарту в 5 класі для вчителів інтегрованого курсу «STEM»: ділимося досвідом»

Дата: 10.04.2023 14:05
Кількість переглядів: 37

06 квітня 2023 року в рамках педагогічного інтенсиву "Нова українська школа: базова середня освіта" у Сквирському академічному ліцеї відбулося засідання в освітній студії «Поради та рекомендації до впровадження нового Державного стандарту в 5 класах для вчителів інтегрованого курсу STEM».

Досвідом викладання цього курсу поділилася Гетьман Ірина Володимирівна, учитель фізики й астрономії.

Спочатку обговорили вплив учителя на психологічний клімат у класі й акцентували увагу на тому, що в умовах НУШ важливу роль відіграє емоційне налаштування. Ірина Володимирівна запропонувала кілька вправ до робочого арсеналу колег, що дозволяють оцінити емоційний стан учнів, створити сприятливу атмосферу, налаштувати дітей на плідну роботу.

Розтлумачили акронім STEM, який вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки, технології, технічну творчість та математику. Проаналізували модельну навчальну програму міжгалузевого інтегрованого курсу «STEM» у 5–6 класах розроблену на основі Державного стандарту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898. Обговорили мету впровадження й завдання курсу, більш детально зупинившись на формуванні ключових компетентностей відповідно до Держстандарту базової загальної середньої освіти та STEM-компетентностей, визначених Концепцією розвитку природничо-математичної освіти.

Учасники педагогічної студії виконали декілька практичних завдання за QR-кодами, з інтересом переглянули виставку учнівських творчих проектів, з неабияким азартом включились в роботу з виготовлення паперових літачків.

На завершення семінару, під час усної рефлексії за прийомом "ПОПС – формула", учасники поділились враженнями від заходу. Висловили свою позицію, продовживши відповідне речення: «Я вважаю, що …», «Тому що …», «Я можу довести це на прикладі …», «Виходячи з цього, я роблю висновок про те, що…».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано