A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Обласний майстер-клас «Формування у дошкільників нових моделей поведінки, стилю життя відповідно до парціальної програми «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку»

Дата: 28.04.2023 01:07
Кількість переглядів: 50

Формування навичок, орієнтованих на сталий розвиток, потребує не прямого навчання у звичній, традиційній освітній моделі, а стимулювання дітей до виконання дій, надихання їх на систематичне виконання і повторення обраних дій, а також пошук нових продуктивних моделей поведінки. Саме ці питання стали предметом обговорення під час заключного заняття обласного майстер-класу Луценко Ольги Анатоліївни, директора, Чернеги Наталії Сергіївни, Бусол Лесі Петрівни, вихователів Сквирського ЗДО (ясел-садка) комбінованого типу № 1 «Світанок» з теми «Формування у дошкільників нових моделей поведінки, стилю життя відповідно до парціальної програми «Дошкільнятам – освіта для сталого розвитку», яке відбулося 27 квітня 2023 року.

🤔Традиційно заняття розпочалося інтерактивною вправою. Ольга Анатоліївна Луценко запропонувала слухачам у ході вправи «Погляд в майбутнє» (створення ідеального сценарію майбутнього) дати відповідь на питання, яке хвилює всіх: що я зроблю в першу чергу після ПЕРЕМОГИ.

👩‍💻Результативність роботи з формування у дітей навичок, орієнтованих на сталий розвиток, презентувала Леся Петрівна Бусол. Вона зазначила, що саме готовність і бажання дітей обирати й виконувати дії, характерні для екологічно, економічно і соціально доцільної поведінки та стилю життя свідчать про сформованість у дітей навичок, орієнтованих на сталий розвиток.

📱Заняття було проведено у формі «педагогічного фестивалю», у ході якого педагоги області обмінялися досвідом роботи щодо формування у дітей навичок, орієнтованих на сталий розвиток, проаналізували засоби, які доцільно використовувати у освітній роботі.

📝У творчих звітах учасників майстер-класу вказувалося на важливість започаткування вихователем або дітьми ритуалів, які дають можливість автоматизувати дії, що опрацьовуються; використання у різний спосіб проблемних питань; проведення спеціально організованих занять, інтегрованих за змістом, які поєднують кілька освітніх напрямів; створення емоційного клімату заняття; використання спеціальних ситуацій, насамперед ігрових, які б вимагали від дітей застосування набутого досвіду виконання дій. На думку педагогів, все, з чим діти ознайомилися на заняттях, має закріплюватися в різних формах творчої взаємодії у різних видах активності дітей протягом двох тижнів.

📚У підсумку «Наша візія – країна вільних, щасливих людей» Наталія Сергіївна Чернега представила бажану картину можливого розвитку, яку країну ми хочемо бачити у майбутньому і які цінності будуть закладені в її основі.

🤗Учасники заходу висловили щиру подяку за високий рівень організації, навчально-методичний супровід та професіоналізм у проведенні обласного майстер-класу його керівників.

За матеріалами КНЗ КОР "КОІПОПК"



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано