A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

Добірка ігор для комунікації батьків і дітей

Дата: 25.07.2023 14:54
Кількість переглядів: 15

ГО "Смарт освіта" підготували для вас цікаву добірку ігор для комунікації батьків і дітей. 👧👦 Щоб час, проведений із сімʼєю був корисним і пізнавальним, радимо ігри від дитячої та сімейної психологині Світлана Ройз.

👉 «Обійманці» – терапевтична гра в основі якої - практика тактильної близькості. Вона складається із 12 ілюстрованих карток, на яких зображені тварини. Кожна з них відповідає видам обіймів - ніжні, як котики, чи міцні та сильні як ведмедики. Картинку можна вибирати навмання чи за бажанням. Також у грі зібрані ідеї поробок, які дитина може створювати самостійно або разом з батьками.

Мета гри: поглибити зв’язок між батьками та дітьми, допомогти дітям впоратися з внутрішньою тривогою та відчути опору батьків.

Всі необхідні матеріали для гри: https://cutt.ly/99LATj6

👉 «Дихальні картки» - гра спрямована на заспокоєння дитини під час стресу. Набір складається з 14 карток. На кожній намальовані різноманітні обʼєкти, рухаючись контурами яких потрібно робити вдихи й видихи. Дитина водить пальчиком по стрілках, що задають напрямок руху. Відповідно до підпису на стрілці виконує вправу – вдих чи видих. Картки можна використовувати для дітей від 3-х років і до будь-якого віку. Особливо зручно робити такі вправи з дітками, що ще навчились рахувати.

Мета гри: взяти під контроль тривоги та прояви стресу у дитини.

Завантажити їх можна за цим посиланням: https://www.unicef.org/.../26001/file/Breathe_cards_Royz.pdf

👉 «Скажи мені: сила запитань» - гра для дітей та дорослих. Містить по 17 карток у семи розділах, які охоплюють різні сфери життя. Основні теми: уява, взаємини, тілесність, поведінка, водночас запитання задіюють різні канали сприйняття та півкулі мозку. Учасники по черзі дістають картку, читають запитання та відповідають на них. Якщо хтось із гравців також хоче дати свою відповідь і ніхто не проти, то ділиться й своїми міркуваннями. Підходить для дітей від 5 років, а кількість учасників та максимальний вік – не обмежені.

Мета гри: Спрямована допомогти дітям відчути близькість, прийняти схожі та відмінні риси людей. Оскільки відповідати на питання можна й на самоті, це дає поштовх до самопізнання та відчуття власних ресурсів.

Картки ви знайдете тут: https://drive.google.com/.../1xgxD6RhcuBPCAQpOtIvHEPi7o6...


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано