A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальний заклад Сквирської міської ради «Сквирський центр професійного розвитку педагогічних працівників»
Київська область

6 порад, як надихати дітей на навчання

Дата: 21.08.2023 14:10
Кількість переглядів: 15

Кожна дитина, йдучи до школи, прагне знайти друзів не тільки серед своїх однолітків, але й серед учителів. Для того, щоб стати для своїх учнів чудовим другом, порадником, наставником доречно діток надихати до навчання, вселяти впевненість у їх дії та вчинки, як тільки вони переступають поріг класу.

Завдання вчителя зробити так, щоб кожна дитина відчула свою значущість та суперсилу. Для цього доречно використовувати різноманітні системи заохочення та святкувати їх перемоги разом. Оксана Хомич, учителька початкових класів Новопечерської школи, поділилася декількома практичними інструментами, які використовує у своїй роботі.

Похвала! Одним із найпростіших способів відзначити успіхи своїх учнів – це правильно їх похвалити. Ретельно підібрані вдалі слова не просто мотивуватимуть дитину, а нададуть їй крила.

Персоналізовані мотиваційні наліпки! Це простий і швидкий спосіб святкувати перемогу упродовж дня.

Слухання улюблених пісень! Скласти перелік улюблених мелодій дітей і щоденно почергово вмикати їх перед початком уроків або ж на перервах. У такий спосіб настрій діток покращуватиметься і вони відчуватимуть, що їх уподобання цінуються.

Демонструйте дитячі роботи! Розміщення робіт своїх учнів у класі впливає на підвищення їхньої впевненості, а також підтримує мотивацію. Учні відчувають гордість, коли бачать власні роботи на стінах чи бордах.

Приймання спільних рішень! Залученість дітей до обговорення різноманітних питань, їх можливість вільно висловлюватися, досить сильно впливає на розвиток їх впевненості у власних силах та лідерських якостях. Обирайте дитячі ідеї за основу для подальшого втілення не лише в межах класах, а й по за ним, і обов’язково діліться цією інформацією разом з дітками.

Спілкування з батьками! Запропонуйте дитині зателефонувати батькам і розповісти про власні успіхи, яких вона досягла в навчанні.

Чим більше педагоги будуть у своїй роботі використовувати різноманітні мотиваційні інструменти та святкувати дитячі маленькі перемоги, тим більш вмотивованими та впевненими ставатимуть учні.

Джерело: сайт Освіта Нова


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано